vrijdag 25 maart 2011

Stap voor stap heerlijk badderen - Josephine

badderen` bad - de - ren (badderde, h. gebadderd) informeel een bad nemen; spelen in het water
Ik vind het heerlijk om in bad te gaan en er de tijd voor te nemen. Scrubben (niet IN bad) , een maskertje, lekker badschuim en na afloop me helemaal insmeren met een bodybutter of milk. Perfect ritueel voor vanavond- vrijdag avond! Dit zijn een paar tips om helemaal tot rust te komen als je bijvoorbeeld een drukke dag of week hebt gehad, of als je gewoon even zin hebt om in bad te gaan.
 

Badmuts Blond, 9,95


Nodig:
- Cafeïne vrije thee
- Handdoek(en)
- Badolie of badschuim
- Lichaams scrub
- Gezichts scrub
- Gezichts maskertje
-washandje
- portable spiegel
- body butter
- pyjama
Naar keuze:
- tijdschrift of boek
- doucheradio
- kaars
- badmuts
- Haarmasker
- komkommerschijfjes

1. Begin je ritueel met een verse kop thee, groene thee is goed voor je huid én ideaal voor `s avonds want het is cafeïne vrij . Zet je thee naast je bad zodat het makkelijk te pakken is zo meteen. Zet ook even de andere spulletjes klaar.


Badolie lavendel therme, 6,99


2. Laat de thee trekken en doe een beetje badolie of badschuim in je bad. Maak je bad niet te heet, want dat haalt het natuurlijke vetlaagje op je huid weg. Je kan ook een etherische olie gebruiken of een badolie met een bepaalde geur:
Citroen is bijvoorbeeld goed voor je doorbloeding, concentratie en behulpzaam bij stress. Van citroengras krijg je een instant happy feeling en het is heel verfrissend. Als je verkouden bent is eucalyptus heel fijn, het maakt je reuk wegen helemaal open. Lavendel werkt ontspannend en rozengeur zorgt voor balans in je hoofd.
3. Terwijl je bad volloopt en je thee wat afkoelt haal je je make-up eraf en kun je je gezicht en lichaam scrubben. Gebruik hier niet dezelfde scrubs voor! Voor je gezicht heb je een fijnere scrub nodig dan voor je lichaam.

4. Het is handig om nu even in een koude (!) douche je korreltjes van je af te spoelen. Als je koud douchet en daarna in je bad gaat stimuleer je ook gelijk je doorbloeding. That's what we want!
Perzik masker, dr van der hoog, 2,10


5. Ga nu in je bad. Gebruik een nat warm washandje om je poriën op je gezicht te openen. Droog je handen af met de handdoek die naast het bad ligt en breng je masker aan terwijl je in de spiegel kijkt die daar ook naast ligt. Een peel-off masker is het handigst maar het kan ook met een ander masker.

6. Veeg je handen eerst af aan wat wc papier of tissues. "was" ze dan met je bad water en droog ze weer af. Doe nu wat bodybutter in/op je nagels en nagelriemen, masseer het in en laat het weken in het water zodat je lekker zachte nagelriemen krijgt. Het maakt niet uit als het er een beetje afgaat.

7. Relaxen maar! Je kan nu komkommer schijfjes op je ogen leggen of nog wat extra badschuim/douchegel/zeep gebruiken op je lichaam. Als je een peel-off masker op hebt gehad kun je hem er nu afhalen.


Bodybutter guave, etos 4,99

8. Voordat je je gaat afdrogen, douche nog even. Haal nu je masker eraf (als het geen peel-off is) en spoel de olie van je lichaam af.


9. Droog je af, duw je nagelriemen wat op met je handdoek. Nu zou je je teennagels kunnen knippen. Smeer je heeeelemaal in met een bodybutter, vergeet je voeten niet! Breng een (nacht)crème aan op je gezicht.

10. Trek je pyjama aan, ruim je spulletjes even snel op en nu ben je (als het goed is) helemaal fris en schoon.


Veel plezier & fijn weekend!


  xJosephine


Deze foto's zijn alleen als voorbeeld.

ps. Je kan natuurlijk ook uitgebreid douchen. Als je douchet kun je ook je haar wassen!


1 opmerking:

  1. wat een leuke tips!
    ik krijg gelijk zin om te badderen! :P
    hele leuke review!

    BeantwoordenVerwijderen

Hier kan je je reactie achterlaten!
Voor vragen kan je ook mailen naar weeatbeauty@live.nl